Wie zijn wij

Het verhaal achter Willem de IJskoning

Voor het lekkerste ijs moet je in Italië zijn. Ik  heb de  ijs-opleiding dan ook gedaan aan de Gelato University Bologna in Italië,  pure grondstoffen en alleen maar mensen met liefde voor het vak.  Met als resultaat; bakken vol met Vanille, pistache, Hazelnoot aardbeien, citroenen. Alles wat nodig is om het lekkerste ijs te maken. Niet te veel suiker, ambachtelijk bereidt, daarom mag  het Gelato genoemd worden.

Ik word graag uitgedaagd voor het maken van een nieuwe smaak, zo was er al ijs van het “Balkster Balkje” een kruidkoek van de warme bakker en van Suikerbrood. 
Wil je een suiker vrij ijs, ook dat ligt voorgeschept in bakjes in de vriezer, Op verzoek kan er ook suikervrij/ lactose vrij ijs gemaakt worden in de smaken, vanille, pistache, hazelnoot.

 

Zo ook onze koffie, daar ben ik  voor naar de European Bartender School off Roma geweest.
Ruiken, proeven, proberen net zolang tot de beste en lekkerste samenstelling is gevonden.

Terug in Nederland is de zoektocht naar de juiste koffie en de juiste afstelling van de Rocket Milano espresso machine begonnen. Kom maar proeven en laat mij weten of dat gelukt is.

Bij ons eet je dan ook het lekkerste ijs en drink je de lekkerste koffie. Bestel er huisgemaakt gebak bij.

Ons ijs is gemaakt met passie en liefde, vandaar:

Gelato con amore

Het was ook zo warm: Sperziebonen ijs
Meneer, wat is het grootste ijs dat u heeft?

Onze Visie

Een plek zijn waar het fijn is om te werken en waar mensen van verre komen om van ons ijs te genieten. Wij zij rolstoelvriendelijk; Geen drempel bij de deur en een extra brede deur bij het toilet.

Onze missie

Ijs maken wat onze klanten blijft verrassen, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en zo onze liefde voor ons ijs te delen.

Onze policy

Wij willen een plek zijn waar iedereen zich op zijn gemak voelt, jong en oud. Onze aandacht gaat als eerste altijd naar de kinderen.

Ons IJs

Room IJs

Ons roomijs bestaat uit melk, suikers en natuurlijke smaakstof zoals echte vanille en echte Pistache.
Ons recept hebben we aangepast met minder suiker.

Sorbet IJs

Ons sorbetijs bestaat uit water, suiker
en vers fruit.
Geschikt bij een
lactose allergie

Suikervrij IJs

Gemaakt met suikers voor diabeten.
Vanille, chocolade, aardbei, banaan.
Ook met rijst, amandel of havermelk

IJs Coupes

Dame blanche met zelf gemaakt chocolade saus Over de Top vruchtencoupes met vers fruit, slagroom sauzen, en chocolaatjes

Zelf ijs maken

Ook zo benieuwd hoe ijs nu eigenlijk gemaakt wordt?
leuk voor een kinderfeestje, personeelsfeestje of
zomaar omdat ijs zo lekker is.

Suikers, melk, room, fruit, chocolade en dan in de juiste verhouding.
Goed roeren en hup in de ijsmachine.
even wachten en we hebben ijs.

Kinder feestje

Wil je eens wat anders voor je kinderfeestje. We gaan aan de slag om zelf ijs te maken. Dit moet daarna een poosje in de ijsmachine. We gaan spelletjes doen en als het ijs klaar is eten we het op. Geen zin om ijs te maken? dan doen we spelletjes en gaan daarna een ijsje scheppen en mooi versieren.

Personeels feestje

We vertellen wat ijs is en hoe het wordt gemaakt. Daarna gaan we aan de slag om zelf ijs te maken. Dit moet even draaien in de ijsmachine,  In die tijd maken we de sauzen voor op het ijs.

Van het ijs  maken we mooie coupes om op te eten of om mee naar huis nemen.

Zomaar een feestje

We kunnen pannenkoeken bakken en versieren met verschillende toppings.  Zelf je ijscoupe maken en versieren. Of we gaan met zijn allen naar de ijskeuken om ijs te maken. Natuurlijk eten we alles lekker op in de ijssalon. Er is van alles mogelijk, neem contact op met Willem de IJskoning.

Met Willem de IJskoning op pad

Video afspelen