Eten bij Willem

willem de ijskoning

Eten bij Willem de IJsKoning

de kroon van de IJskoning

Iraans Eten bij Willem de IJskoning

Noroez: oud en nieuw in Iran

Niloufa onze Iraanse kok, viert aanstaande zaterdag Iraans nieuwjaar (Nororoez)   en gaat hiervoor een authentiek Iraans menu maken  bestaande uit  sabzi polo mahi (rijst met vis) en kookoo sabzi. In de rijst zit dille, peterselie, koriander en verschillende kruiden. Kookoo sabzi is een soort ommelet met kruiden, rode bessen, walnoten, koriander, peterselie, bosuien, dille en ei.

Niloufa vind het leuk om dit met jullie te delen, dus wil je ook genieten van dit speciale Iraans NOROEZ menu, reserveer dan hieronder.

Door de Corona maatregelen kan er uitsluitend worden afgehaald. Doorgeven kan tot vrijdag 19 maart 17:00

Dus bestellen via onderstaand formulier of bellen op:

06 20407594.
 

Prijs : € 10,- pp.

Aanstaande zaterdag 20 maart is het oud en nieuw in Iran,  Noroez,  het grootste feest van het jaar. Het is de dag dat mensen nieuwe kleren aantrekken, lekkere hapjes eten, bij elkaar op bezoek gaan en cadeautjes weggeven.  De festiviteiten beginnen met de zogenoemde Hadj-i Firoez.

Hadj-i Firoez zijn zwart geschminkte mannen met fel rode lippen die gehuld zijn in rode kleren. Deze Iraanse ‘zwarte pieten’ zorgen voor amusement door met tamboerijn al dansend en zingend de straten en winkels in Iran op te vrolijken. Waar Hadj-ie Firoez is, is ook Amoe Noroez. Een oude(ere) blanke, wijze man met een witte baard. Hadj-i is de clowneske side-kick van Amoe (Amoe letterlijk betekent oom).
Hadji Firoez en Amoo Noroes

 

 

Reserveren voor eten bij
Willem en Niloufar


Tot zaterdag bij Niloufa!

Scroll to top